Tijdens kantooruren:
’s Avonds of in het weekend:
Tijdens kantooruren:
’s Avonds of in het weekend:
JENS is een samenwerkingsverband van een aantal bevlogen organisaties. Zij hebben elkaar gevonden in de overtuiging dat zorg voor kinderen en jeugdigen beter kan én moet! Laagdrempeliger, meer in samenhang en goedkoper. JENS zoekt hiervoor nadrukkelijk de samenwerking op met (huis)artsen, scholen en verenigingen.
JENS verzorgt sinds 1 januari 2019 de volledige uitvoering van het jeugd- en jongerenwerk, preventieprogramma’s, daghulpprogramma’s, logeren en ambulante begeleiding en behandeling.
Dat doet JENS in de gemeenten Heerlen, Landgraaf en Voerendaal.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed in sem at leo sodales fermentum. Donec sit amet ligula finibus, tincidunt metus id, bibendum tortor. Integer eu lobortis dolor.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed in sem at leo sodales fermentum. Donec sit amet ligula finibus, tincidunt metus id, bibendum tortor. Integer eu lobortis dolor. Praesent eget auctor lacus, nec molestie massa.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed in sem at leo sodales fermentum. Donec sit amet ligula finibus, tincidunt metus id, bibendum tortor. Integer eu lobortis dolor. Praesent eget auctor lacus, nec molestie massa. Nullam volutpat vel massa at hendrerit.
Het jeugd- en jongerenwerk is en blijft vrij toegankelijk.
Artsen en Gecertificeerde Instellingen kunnen rechtstreeks naar JENS verwijzen.
Kinderen en jongeren kunnen zich melden bij de gemeente als ze een vraag hebben of hulp nodig hebben, net als hun ouders.
Er zijn geen directe kosten voor onze ondersteuning.
Heerlen: 045 – 560 4004
Voerendaal: 045 – 560 25 61
Landgraaf: 14-045
Crisishulp Jeugd Zuid-Limburg: 043 – 604 5777
JENS is er voor ouders en jongeren tot 18 jaar die in Heerlen, Landgraaf of Voerendaal wonen.
JENS heeft alle kennis in huis die nodig is om kinderen, jongeren en ouders te leren omgaan met de uitdagingen die het leven biedt. JENS beantwoordt alle vragen, groot of klein, die te maken hebben met opvoeden en opgroeien.
Er is sprake van crisis als er plotseling een onhoudbare situatie ontstaat en als nu niets doen ernstige gevolgen heeft. Kan een situatie wachten tot morgen, zonder ernstige gevolgen, dan is het geen crisissituatie.
Een crisissituatie melden en bespreken tijdens kantooruren:
Buiten kantoortijden:
Crisishulp Jeugd Zuid-Limburg: 043 – 604 5777
JENS gebruikt een aantal documenten, methodieken en rollen om de hulp die cliënten krijgen vast te leggen. In de begrippenlijst worden deze documenten, methodieken en rollen uitgelegd.
JENS heeft de professionele verplichting om wettelijk vertegenwoordigers van kinderen en jongeren onder de 16 jaar om toestemming te vragen voordat de jeugdige begeleiding of behandeling krijgt.
Als een kind of jongere hulp van JENS ontvangt, wordt dit vastgelegd in de brief van aanbod. Hierin staat precies welke hulp JENS biedt. Door het ondertekenen van deze brief verleent je toestemming om te starten met de begeleiding of behandeling.
In deze flyer staat wie de brief mag ondertekenen: ouders, kind of samen.
Voor kinderen, jongeren en hun ouders zijn er geen kosten voor de activiteiten en hulp van JENS. Het kan natuurlijk voorkomen dat we vervolgstappen adviseren die wel geld kosten, zoals een opleiding of een lidmaatschap voor een club.
Als dat een probleem is, zoekt JENS samen met het gezin uit of er instanties zijn die kunnen helpen met de kosten.
Het is in de wet geregeld dat iedere burger recht heeft op cliëntondersteuning. In de gemeenten Heerlen en Landgraaf wordt dit geleverd door MEE Zuid-Limburg. In de gemeente Voerendaal verzorgt het Maatschappelijk Werk van Meander Groep Zuid-Limburg de cliëntondersteuning.
Servicepunt van MEE-Zuid-Limburg
Telefoon: 088-0102222
E-mail: info@meezuidlimburg.nl.
www.meezuidlimburg.nl
Maatschappelijk werk Meander Groep Zuid-Limburg
Telefoon: 045-5657585
E-mail: BureaudienstNuth@mgzl.nl
www.meandergroep.com
Als arts of gecertificeerde instelling kunt u een cliënt aanmelden voor hulp en ondersteuning bij JENS. U vult hiervoor het aanmeldformulier volledig in en stuurt dit beveiligd en samen met eventuele aanvullende informatie aan instroom@jenshelpt.nl
U ontvangt binnen 5 werkdagen een bevestiging dat wij de aanmelding in behandeling hebben genomen. Als dit van toepassing is ontvangt u een start- en einddatum van de zorg.
JENS biedt begeleiding, behandeling, trainingen, cursussen en activiteiten voor kinderen, jongeren én ouders. Dat doen we in de gemeenten Heerlen, Landgraaf en Voerendaal. In het onderstaand overzicht vindt u ons complete aanbod.
Impact is een behandeltraining die zich richt op emotieregulatie bij kinderen en jongeren. Deze training is een alternatief voor traditionele vormen van hulpverlening en gaat uit van het lerende vermogen van de kinderen en/of jongere.
De training is bedoeld voor kinderen en jongeren van 8 – 18 jaar die (emotioneel) vastlopen op meerdere gebieden. Denk hierbij aan de (sociaal) emotionele ontwikkeling, het gezin, de school- of werksituatie of de vrije tijd.
De groepsgrote varieert van 5 tot 10 deelnemers en de samenstelling van de groep is afhankelijk van de hulpvraag, leeftijd en ontwikkelingsniveau. Een vereiste voor deelname aan de training is dat het kind of de jongere zelf gemotiveerd is om deel te nemen.
De training bestaat uit 14 bijeenkomsten van 2 uur op locatie.
Dit is een ouder-kind-training voor kinderen met een (vermoedelijke) ASS-diagnose. Tijdens de training krijgen de kinderen via activiteiten handvatten aangereikt en inzicht in de manier waarop ze anders kunnen omgaan met de dingen waar ze tegenaan lopen.
De volgende training start binnenkort. Lees onze flyer voor meer informatie of meld je aan via het aanmeldformulier>
Een scheiding is een heel ingrijpende gebeurtenis, zeker als je samen kinderen hebt. Hoe zorg je ervoor dat jullie de scheiding goed doorkomen en hoe blijf je samen met je ex-partner betrokken ouders zonder daarbij zelf vast te lopen?
ScheidingsATLAS is een kortdurende training speciaal ontwikkeld met en voor gescheiden ouders, ter ondersteuning van ouderschap na scheiding.
Heeft u hulp nodig? Meld u dan aan!
ScheidingsATLAS is er voor ouders die gaan scheiden of gescheiden zijn. Lees meer in onze flyer.
Wil jij meer zelfvertrouwen krijgen en steviger in je schoenen staan? Durf jij het gevecht met jezelf aan? En hou je van lekker bewegen? Dan is deze training iets voor jou.
De cursus bestaat uit 10- 12 bijeenkomsten.
Heeft uw kind hulp nodig? Meld u dan aan!
Jong & Sterk is er voor kinderen van 8 tot 12 jaar en voor jongeren van 12 tot 16 jaar. Vind jij het lastig om te gaan logeren gaan bij een vriendje of vriendinnetje, krijg je de zenuwen van een toets of weet je niet hoe je een moeilijk gesprek met je leidinggevende op je bijbaantje aan moet pakken? Lees dan verder in onze flyer.
In deze cursus leren kinderen tussen 7 en 11 jaar hun karaktereigenschappen en die van anderen beter kennen. Ze leren hun behoeften en gevoelens helder uitdrukken en gedrag benoemen, ook als dat minder prettig is. Dit wordt geoefend door middel van 10 dierenrollen.
De cursus bestaat uit 8 bijeenkomsten. Een groep bestaat uit maximaal 10 kinderen.
Heeft uw kind hulp nodig? Meld u dan aan!
Axenroos is een training die ingezet kan worden als dit past bij de hulpvraag van uw kind. Na aanmelding vertelt u uw verhaal en bespreken we welke hulp bij u en uw kind past. Daarna gaan we samen aan de slag zodat uw kind snel weer lekker in zijn vel zit.
Lees meer in onze flyer: Axenroos
Dappere Dino’s is een training voor kinderen van 6 tot 8 jaar van wie de ouders gescheiden zijn. Het programma sluit aan bij de ontwikkeling van 6 tot 8 jarigen en bij de reacties die zij tijdens of na scheiding hebben.
In de training leren kinderen omgaan met de veranderingen tijdens en na de scheiding. Rex de Dino is een zachte handpop die de trainer gebruikt om gedachten en gevoelens onder woorden te brengen.
Lees meer in onze flyer over Dappere Dinos
Of meld je aan via het aanmeldformulier>
De training ‘Ik denk dat ik het wel kan’ is er voor pubers in de leeftijd 12-18 jaar, die last hebben van faalangst. De training bestaat uit:
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Kim Bolk of Daisy Peeters.
Aanmelden kan via het aanmeldformulier>
Veerkracht, zelfvertrouwen en oplossingsgericht denken voor jongeren. Head up biedt tieners handvatten om met groepsdruk om te gaan, hun eigenwaarde te versterken en hun eigen identiteit te leren kennen. Daarnaast geeft het tools om neerslachtigheid/ depressie, piekeren en angsten de baas te worden.
Head up is een ontwikkelingsprogramma dat vaardigheden en praktische kennis leert over hoe om te gaan met de druk van school. Head up ontwikkelt positieve coping
vaardigheden en veerkracht om lastige situaties te doorstaan en gemakkelijker over te stappen naar volwassenheid.
Bekijk onze flyer voor meer informatie, of meld je aan via het aanmeldformulier>
Pieker je veel? Voel jij je down? Denk jij wel eens: “Het kan me allemaal gestolen worden”? Kun je maar weinig interesse opbrengen voor alles om je heen? Je bent niet de enige! Wist je dat één op de vijf jongeren wel eens wel eens somber is en piekert?
Het is belangrijk dat je er iets aan doet: Met deze training geef je een positieve draai aan je leven. InTouch is een training voor alle jongeren van 12 tot 18 jaar, die last hebben van stemmingsklachten, somber zijn of zich gespannen voelen.
Lees meer in onze flyer.