Crisis

CRISISNUMMERS

Tijdens kantooruren:

  • Heerlen: 045 – 560 4004
  • Voerendaal: 045 – 560 25 61
  • Landgraaf: 14-045

’s Avonds of in het weekend:

  • Crisishulp Jeugd Zuid-Limburg: 043 – 604 5777
Search
Crisis

CRISISNUMMERS

Tijdens kantooruren:

  • Heerlen: 045 – 560 4004
  • Voerendaal: 045 – 567 7530
  • Landgraaf: 14-045

’s Avonds of in het weekend:

  • Crisishulp Jeugd Zuid-Limburg: 043 – 604 5777
Search
Close this search box.

De cursus ‘Omgaan met Pubers’ wordt goed ontvangen

'een nieuw avontuur dat meer opleverde dan verwacht'

Twee tevreden ouders volgden de cursus Omgaan met Pubers. Ze wachtten op een plek in de zorg maar werden door de medewerkers van JENS gewezen op de mogelijkheden van een cursus om de wachtlijst te overbruggen. Ze noemen  hun deelname een ‘openbaring’ en raden andere ouders aan de cursus ook te volgen. “Allereerst willen we onze oprechte dank uitspreken voor het advies van JENS om de cursus ‘Omgaan met Pubers’ te volgen”, zo beginnen de ouders hun terugblik. “Het was voor ons een nieuw avontuur. We hadden geen eerdere ervaring met dergelijke cursussen.” Door deze ervaring is formele zorg, in ieder geval voorlopig, niet meer nodig. Dit is wat JENS betreft één van de manieren om de druk op de wachtlijsten en de schaarse professionals te verminderen. 
 

Wat verwachtten jullie van de cursus? 
“Onze initiële verwachtingen waren eerlijk gezegd laag. We waren onzeker over wat we konden verwachten en in hoeverre het ons zou helpen bij de uitdagingen van het opvoeden van een puber.” 


Maar jullie meldden je toch aan?
 
“Ja. Het gesprek dat we met medewerkers van JENS hadden, was een keerpunt. In dat gesprek vertelden ze over de cursus. Er was dus ondersteuning beschikbaar, specifiek gericht op de unieke uitdagingen bij het opvoeden van pubers.”  

Wat vonden jullie van de cursus?
 
“De cursus was een openbaring. Het uitwisselen van ervaringen met andere ouders was verhelderend. Het gaf ook een gevoel van gemeenschap en begrip dat moeilijk elders te vinden is. Deze uitwisseling hielp ons snel te identificeren wat we goed deden en waar we ons konden verbeteren. De cursus benadrukte de waarde van een open dialoog met onze puber.”  


Hoe passen jullie toe wat jullie leerden?
 
“De cursus transformeerde onze aanpak van het ouderschap. We leerden om meer open en begripvol te zijn en hoe we beter kunnen communiceren en connectie kunnen maken met onze tiener. We leerden om de LOS-methode (Luisteren en praten, Overleggen en Sturen) effectief toe te passen. De begeleiding door JENS en de kwaliteit van de cursus maakten dit allemaal mogelijk.” 


Raden jullie de cursus aan?
 
“Iedere ouder die op zoek is naar manieren om zijn of haar puber beter te begrijpen en beter met hem of haar te communiceren, raden we de cursus ten zeerste aan. Wij hebben hier voldoende handvaten gekregen om verder te kunnen.”   


Wat is er veranderd in jullie leven?
 
Wat we leerden, heeft een significante en positieve impact op ons gezinsleven. We kijken uit naar verdere samenwerking met JENS om onze vaardigheden als ouders te blijven verbeteren. Achteraf gezien kunnen we niet anders dan uiterst tevreden zijn over onze beslissing om deel te nemen. De cursus en vooral de begeleiding vanuit JENS waren boven verwachting.”
 

Aanmelden voor de cursus kan via deze pagina.  

Facebook
Twitter
LinkedIn