Crisis

CRISISNUMMERS

Tijdens kantooruren:

  • Heerlen: 045 – 560 4004
  • Voerendaal: 045 – 560 25 61
  • Landgraaf: 14-045

’s Avonds of in het weekend:

  • Crisishulp Jeugd Zuid-Limburg: 043 – 604 5777
Search
Crisis

CRISISNUMMERS

Tijdens kantooruren:

  • Heerlen: 045 – 560 4004
  • Voerendaal: 045 – 567 7530
  • Landgraaf: 14-045

’s Avonds of in het weekend:

  • Crisishulp Jeugd Zuid-Limburg: 043 – 604 5777
Search
Close this search box.

JENS op school

‘Korte lijnen'

Tijdens gesprekken met leerlingen, contacten met ouders en contacten met school, zien we steeds vaker dat bepaalde onderwerpen en thema’s herhaaldelijk terugkomen en dus leven onder de jeugdigen.  

 
Speels en laagdrempelig 

Vanuit de rol van schoolmaatschappelijk werker spelen we hier op een speelse en laagdrempelige manier op in. Een manier waarbij we de verschillende individuele vragen collectief samenpakken en zowel met als ook van elkaar leren. Zo is het idee voor de ‘JENS op school’-bijeenkomsten ontstaan.  

 

Veilige en vertrouwde setting 

De jeugdigen komen wekelijks met een professional bij elkaar in een veilige en vertrouwde setting, namelijk de school. Per bijeenkomst zoomen we in op de behoeften van de jeugdigen en gaan we spelenderwijs aan de slag met de thema’s die voor hen centraal staan. 

 

Korte lijnen 

De korte lijnen met zowel de leerkrachten als de ouders zijn erg belangrijk. Die korte lijnen zorgen ervoor dat de kinderen dat wat ze leren, kunnen oefenen en blijven vasthouden in de praktijk. Ouders en leerkrachten worden wekelijks op de hoogte gehouden van de voortgang en ontvangen daarbij tips en handvaten.  

Facebook
Twitter
LinkedIn