Crisis

CRISISNUMMERS

Tijdens kantooruren:

  • Heerlen: 045 – 560 4004
  • Voerendaal: 045 – 560 25 61
  • Landgraaf: 14-045

’s Avonds of in het weekend:

  • Crisishulp Jeugd Zuid-Limburg: 043 – 604 5777
Search
Crisis

CRISISNUMMERS

Tijdens kantooruren:

  • Heerlen: 045 – 560 4004
  • Voerendaal: 045 – 567 7530
  • Landgraaf: 14-045

’s Avonds of in het weekend:

  • Crisishulp Jeugd Zuid-Limburg: 043 – 604 5777
Search
Close this search box.

Jongerenwerk en Herle college hebben elkaar gevonden

‘In pauzes en na schooltijd'

Het jongerenwerk is al geruime tijd te vinden op het middelbaar onderwijs. Op het Herle College zijn de jongerenwerkers inmiddels niet meer weg te denken.  


In pauzes én na schooltijd 

Al een aantal jaren verzorgen zij bijvoorbeeld de interventie ‘Superklas’ voor brugklasleerlingen. Maar ze zijn er niet alleen voor de jongste leerlingen. In de pauzes en na schooltijd zijn ze ook te vinden in en rondom de school en dragen bij aan de ‘Rijke Schooldag’. 


Rijke schooldag
 

De Rijke Schooldag is er voor leerlingen die na schooltijd hun tijd nuttig willen besteden, in welke vorm dan ook. Op donderdag na schooltijd bieden ze wekelijks zaalvoetbal aan: lekker met vrienden een potje voetballen. Voor de jongerenwerkers zijn dit waardevolle momenten om op een laagdrempelige manier contact te hebben met leerlingen.  

 

Huiskamer van Herle 

Op maandag zijn de jongerenwerkers na schooltijd te vinden in de ‘Huiskamer’. Een plek waar leerlingen even lekker kunnen ventileren, een gesprekje aangaan, een spelletje spelen met klasgenoten, een potje tafeltennissen of even losgaan op de PlayStation. Onder het genot van een hapje en drankje probeert men een gezellige laagdrempelige sfeer te creëren.  

 

Kortom: jongerenwerk en het Herle College hebben elkaar gevonden. 

Facebook
Twitter
LinkedIn