Crisis

CRISISNUMMERS

Tijdens kantooruren:

  • Heerlen: 045 – 560 4004
  • Voerendaal: 045 – 560 25 61
  • Landgraaf: 14-045

’s Avonds of in het weekend:

  • Crisishulp Jeugd Zuid-Limburg: 043 – 604 5777
Search
Crisis

CRISISNUMMERS

Tijdens kantooruren:

  • Heerlen: 045 – 560 4004
  • Voerendaal: 045 – 567 7530
  • Landgraaf: 14-045

’s Avonds of in het weekend:

  • Crisishulp Jeugd Zuid-Limburg: 043 – 604 5777
Search
Close this search box.

Boksend naar jong en sterk

‘de training is zeker een aanrader'

Vorig jaar hebben collega’s deelgenomen aan de scholing van ‘Boksend Opvoeden’. Daarna is ons aanbod verrijkt met de training ‘Jong en Sterk’. Inmiddels draait maar liefst de zesde lichting van deze training.  De trainers spelen met de jongeren in op dagelijkse situaties met behulp van boks-spellen en -lessen. Zo leren ze hoe ze anders kunnen reageren, waardoor ze weerbaarder worden en steviger in hun schoenen staan. De trainers ontvangen dan ook positieve reacties vanuit de deelnemersgroep. 
 

De training is zeker een aanrader 
Selina van 13 jaar vertelt het volgende over haar training ‘Jong en Sterk’. 


Wat vond je van de ‘Jong en sterk’ training?

“Ik vond het een leuke training, in het begin was het voor mij heel erg wennen. Er waren leeftijdsgenootjes die ik niet kende en nieuwe begeleiding. Ik ben niet zo’n sociaal meisje en vind dit soort situaties moeilijk.”  “Ik kwam bij deze training voor meer zelfvertrouwen en dat is gelukt. Dit is te merken doordat ik nu socialer ben in groepsverband met leeftijdsgenoten. We hebben er zelfs een whatsapp-groep aan overgehouden. Ook voor mijn thuissituatie heb ik er iets van geleerd. Als ik ruzie heb met mijn broertje of zusje, dat ik boos mag zijn, maar daarna ook wel erover mag praten.”


Is de training aan te raden voor andere jongeren?
 
“Jazeker is het een aanrader.” 

Wat neem je mee van de training Jong en Sterk?
 
“Blijven praten. Maar ik heb ook geleerd dat mijn boosheid er mag zijn. Dan sla ik in mijn kussen, dan ga ik van 0 naar 100 zoals ik heb geleerd in de training, zodat mijn boosheid eruit is. Daarna voel ik me rustiger.” 


Voorheen deelden we de bokshandschoenen en stootkussens met andere organisaties. Vanwege het succes van deze training is ervoor gekozen om met eigen materiaal te gaan trainen, zodat we nog meer jongeren optimaal kunnen laten oefenen.
 

Bekijk de flyer of meld je aan>

Facebook
Twitter
LinkedIn