Crisis

CRISISNUMMERS

Tijdens kantooruren:

  • Heerlen: 045 – 560 4004
  • Voerendaal: 045 – 560 25 61
  • Landgraaf: 14-045

’s Avonds of in het weekend:

  • Crisishulp Jeugd Zuid-Limburg: 043 – 604 5777
Search
Crisis

CRISISNUMMERS

Tijdens kantooruren:

  • Heerlen: 045 – 560 4004
  • Voerendaal: 045 – 567 7530
  • Landgraaf: 14-045

’s Avonds of in het weekend:

  • Crisishulp Jeugd Zuid-Limburg: 043 – 604 5777
Search
Close this search box.

‘SamenSterk’ project – Jongerenwerk JENS

‘SAMENSTERK project' -JONGERENWERK JENS

Voor het vierde jaar op rij is in Heerlen het project ‘SamenSterk’ gerealiseerd. Het is een initiatief van jongeren, gesteund door jongerenwerkers.  Door de banden die door de jaren heen zijn opgebouwd met jongeren, zijn ze maatschappelijk erg betrokken. Dit jaar viel het project bewust samen met de ramadan. Het doel was alleenstaanden en hulpbehoevenden te ondersteunen. 


Boodschappen pakketten 
Wekelijks werden 25 pakketten gevuld met donaties van leerlingen. Op scholen werden geld en gedoneerde producten ingezameld. Daarna werden de pakketten persoonlijk door de jongeren bezorgd bij de doelgroep. 


Samen koken en uitdelen
 
In samenwerking met het Herle College werd wekelijks op donderdag op school gekookt door jongeren en ouders. De gerechten werden vervolgens bij de mensen thuis gebracht.  


Iftar
 

Tijdens de ramadan werd op acht locaties in Heerlen gezamenlijk gegeten na zonsondergang. De iftar maaltijden werden bereid door de jongerenwerkers, samen met bewoners uit de wijk. De organisatie verzorgde zelfs een iftar op het AZC in Heerlen.  


Dagelijks voetbal
 

Iets minder gericht op hulpbehoevenden, maar wel belangrijk voor ‘onze doelgroep’, was het  dagelijkse sportmoment in Sportzaal Zeswegen. Zowel jongens als meisjes waren welkom en vonden op deze wijze een leuke invulling van hun vrije tijd. Deze activiteit werd vormgegeven in samenwerking met de Straatcoaches van Secutor.  

We kijken uit naar volgend jaar: het jaar waarin we onze activiteiten nog verder willen uitbreiden.
  

Facebook
Twitter
LinkedIn