Crisis

CRISISNUMMERS

Tijdens kantooruren:

  • Heerlen: 045 – 560 4004
  • Voerendaal: 045 – 560 25 61
  • Landgraaf: 14-045

’s Avonds of in het weekend:

  • Crisishulp Jeugd Zuid-Limburg: 043 – 604 5777
Search
Crisis

CRISISNUMMERS

Tijdens kantooruren:

  • Heerlen: 045 – 560 4004
  • Voerendaal: 045 – 567 7530
  • Landgraaf: 14-045

’s Avonds of in het weekend:

  • Crisishulp Jeugd Zuid-Limburg: 043 – 604 5777
Search
Close this search box.

JENS fietsend door Landgraaf

Een JENS-maatje kan het verschil maken in het leven van jeugdigen en jongeren tussen de 8 en 18 jaar oud. Onze vrijwillige JENS-maatjes zijn belangrijke vertrouwenspersonen voor jongeren die wat extra steun en begeleiding nodig hebben. Ze staan klaar om naar hen te luisteren, hun (levens)vragen te beantwoorden en hun horizon te verbreden. Samen werken jongere en maatje aan het opbouwen van een sterk sociaal netwerk.

Bereik vergroten

Om het bereik van de JENS-maatjes en het jeugd- en jongerenwerk te vergroten, werken we niet alleen op locatie en op afspraak, maar bezoeken we vanaf dit jaar ook de wijken van Landgraaf met de bakfiets. Die bakfiets biedt maatjes en jongerenwerkers de mogelijkheid en flexibiliteit om verschillende wijken te bezoeken.

Zo kunnen we contact met jongeren leggen in hun eigen omgeving. Met onze aanwezigheid in de wijken, willen we de drempel voor deelname aan onze activiteiten verlagen. Tegelijkertijd krijgen we op deze manier jongeren die ondersteuning en begeleiding nodig hebben eerder in beeld.

Ontmoeten en activiteiten

De JENS-bakfiets maakt het niet alleen mogelijk om de wijken in te trekken en jongeren daar spontaan te ontmoeten. Met de fiets kunnen we ook allerlei materialen gemakkelijk, milieuvriendelijk (én gezond) vervoeren naar plekken in de wijken. Dat biedt ons de mogelijkheid om onze activiteiten op verschillende plaatsen, ook buiten onze locaties, uit te voeren.

JENS zichtbaar in de wijken

Tot slot zorgt onze bakfiets er ook voor dat we zichtbaarder zijn in Landgraaf. Zo worden we een vertrouwd beeld in de omgeving van jeugdigen, jongeren en hun ouders. Verder verwachten we dat de verbeterde zichtbaarheid van JENS zorgt voor een groei van het aantal vrijwilligers. En die zijn hard nodig!

 

Facebook
Twitter
LinkedIn