Crisis

CRISISNUMMERS

Tijdens kantooruren:

  • Heerlen: 045 – 560 4004
  • Voerendaal: 045 – 560 25 61
  • Landgraaf: 14-045

’s Avonds of in het weekend:

  • Crisishulp Jeugd Zuid-Limburg: 043 – 604 5777
Zoek
Crisis

CRISISNUMMERS

Tijdens kantooruren:

  • Heerlen: 045 – 560 4004
  • Voerendaal: 045 – 567 7530
  • Landgraaf: 14-045

’s Avonds of in het weekend:

  • Crisishulp Jeugd Zuid-Limburg: 043 – 604 5777
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Tweede editie van ‘Jager 045’

Samenwerking / verbinding : school, wijk, thuis?

In een opmerkelijke wending van gebeurtenissen sloegen maar liefst 120 jongeren (vanuit alle VO scholen in Heerlen Noord) op de vlucht voor politie, handhaving, straatcoaches en jongerenwerkers tijdens de opwindende activiteit ‘Jager 045’ in Heerlen Noord. Wat begon als een onschuldige bijeenkomst, veranderde al snel in een kat-en-muisspel tussen de jeugdige deelnemers en de overige participanten.

Gewapend met adrenaline en vastberadenheid wisten de jongeren op slimme wijze te ontsnappen aan politie en jongerenwerkers, waardoor de straten in de wijk Heerlerheide (en omstreken) tijdelijk veranderden in een doolhof van opwinding en spanning.

De activiteit ‘Jager 045’ werd een onvergetelijk avontuur dat de grenzen tussen alle deelnemers verlegde op een positieve manier, waardoor zij allen plezier en uitdaging ervaarden. Het hoofddoel: de verbindingen tussen jongeren, politie, handhaving en straatcoaches versterken. Zo bouwden ze samen aan een nog mooiere vertrouwensband en een veilige, ondersteunende gemeenschap.

De focuswijk was dit jaar Heerlerheide. De lokale autoriteiten, de gemeente Heerlen, de straatcoaches en de jongerenwerkers hebben alles gegeven, maar de echte winnaars zijn de snelheidsduivels (leerlingen) van de 12 VO scholen in Heerlen Noord. De stand galmt nog na van de geluiden van deze opmerkelijke jacht.

Wat dreef deze jongeren tot zo’n massale vlucht en wat betekent dit voor de relatie tussen de jeugd en de autoriteiten? Bij een volgend weerzien op straat zullen zij elkaar wellicht begroeten en een praatje maken. ‘Jager 045’ laat Heerlen Noord in ieder geval achter met een mix van verbazing en nieuwsgierigheid.

Facebook
Twitter
LinkedIn