Crisis

CRISISNUMMERS

Tijdens kantooruren:

  • Heerlen: 045 – 560 4004
  • Voerendaal: 045 – 560 25 61
  • Landgraaf: 14-045

’s Avonds of in het weekend:

  • Crisishulp Jeugd Zuid-Limburg: 043 – 604 5777
Zoek
Crisis

CRISISNUMMERS

Tijdens kantooruren:

  • Heerlen: 045 – 560 4004
  • Voerendaal: 045 – 567 7530
  • Landgraaf: 14-045

’s Avonds of in het weekend:

  • Crisishulp Jeugd Zuid-Limburg: 043 – 604 5777
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Join Us: preventieve aanpak eenzaamheid jongeren

Het lijkt misschien vanzelfsprekend dat jongeren vrienden hebben. Toch voelt 11% van de jongeren zich elke dag erg alleen. Dat zijn gemiddeld 3 leerlingen per schoolklas. Deze jongeren vinden het lastig om andere jongeren te ontmoeten en vriendschappen op te bouwen. Join Us is er vanaf nu ook in het werkgebied van JENS, juist voor deze jongeren! 

Sociaal sterker worden

Join Us helpt jongeren die het lastig vinden om contact te maken met leeftijdsgenoten. In Heerlen startte dit jaar een groep voor jongeren tussen 16 en 22 jaar. Iedere twee weken ontmoeten de jongeren elkaar op donderdag van 18.30 uur tot 21.00 uur voor een gezellige avond bij Buurtpunt Paulus.

Samen doen ze allerlei activiteiten die ze zelf bepalen en organiseren. Denk aan gamen, films kijken, spelletjes doen of externe activiteiten. Tijdens de avonden zijn ervaren begeleiders van JENS en Heerlen STAND-BY! aanwezig die de jongeren helpen met het verbeteren van hun sociale vaardigheden, het opbouwen van een sociaal netwerk en het versterken van hun zelfbeeld.

Aantoonbaar effect

Join Us heeft een preventief programma ontwikkeld dat aantoonbaar eenzaamheid onder jongeren vermindert. Met Join Us willen we eenzaamheid tijdig aanpakken om mogelijke gevolgen zoals verslaving, voortijdig schoolverlaten, stress, depressie en suïcidegedachten te voorkomen.

Kom erbij. Join Us!

Jongeren kunnen zichzelf aanmelden via de website of mobiele app. Eén van de begeleiders maakt dan een afspraak voor een kennismaking. De jongere kan hier ook iemand mee naartoe nemen. Voor meer info:  https://join-us.nu/nl/locatie/heerlen.

Facebook
Twitter
LinkedIn