Crisis

CRISISNUMMERS

Tijdens kantooruren:

  • Heerlen: 045 – 560 4004
  • Voerendaal: 045 – 560 25 61
  • Landgraaf: 14-045

’s Avonds of in het weekend:

  • Crisishulp Jeugd Zuid-Limburg: 043 – 604 5777
Search
Crisis

CRISISNUMMERS

Tijdens kantooruren:

  • Heerlen: 045 – 560 4004
  • Voerendaal: 045 – 567 7530
  • Landgraaf: 14-045

’s Avonds of in het weekend:

  • Crisishulp Jeugd Zuid-Limburg: 043 – 604 5777
Search
Close this search box.

Eerste online training beschikbaar


Passend bij onze visie, kijken we voortdurend naar manieren om het samen anders te doen. Dit jaar onderzoeken we de mogelijkheden om trainingen voor ouders en kinderen niet alleen op locatie, maar ook online aan te bieden. Met de training ScheidingsATLAS bieden we beide opties. ScheidingsATLAS is een kortdurende training, speciaal ontwikkeld met en voor gescheiden ouders, ter ondersteuning van ouderschap na scheiding.

Eigen tijd, eigen tempo, eigen plek

Voor sommige ouders is het prettig als zij niet gebonden zijn aan tijd en plaats. Daar kunnen allerlei redenen voor zijn. Daarom bieden we ouders ook de mogelijkheid om de training ScheidingsATLAS online te volgen. De vorm is anders, maar de inhoud is precies hetzelfde. Ouders kunnen zich aanmelden voor de online training via scheidingsatlas.minddistrict.nl

“Een deelnemer zei: ‘Elke gescheiden ouder zou de training moeten volgen”

Waarom biedt JENS deze training aan?

Jaarlijks worden in Nederland vele huwelijks-, partnerschaps- en samenwoonrelaties beëindigd waarbij minderjarige kinderen zijn betrokken. Zo’n breuk is voor ouders en kinderen een ingrijpende gebeurtenis die grote impact kan hebben.

Onderzoek laat zien dat kinderen van gescheiden ouders gemiddeld minder goed presteren op school. Ze hebben relatief meer gedragsproblemen en scoren lager op sociaal-emotioneel vlak dan kinderen die opgroeien in gezinnen waarvan de ouders bij elkaar zijn. In de jeugdhulp zijn kinderen uit gebroken gezinnen oververtegenwoordigd.
TNO nam daarom het initiatief voor de ‘ScheidingsATLAS’: een korte training voor ouders in scheidingssituaties.

Facebook
Twitter
LinkedIn