Crisis

CRISISNUMMERS

Tijdens kantooruren:

  • Heerlen: 045 – 560 4004
  • Voerendaal: 045 – 560 25 61
  • Landgraaf: 14-045

’s Avonds of in het weekend:

  • Crisishulp Jeugd Zuid-Limburg: 043 – 604 5777
Zoek
Crisis

CRISISNUMMERS

Tijdens kantooruren:

  • Heerlen: 045 – 560 4004
  • Voerendaal: 045 – 567 7530
  • Landgraaf: 14-045

’s Avonds of in het weekend:

  • Crisishulp Jeugd Zuid-Limburg: 043 – 604 5777
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Byzonderwijs gaat door in schooljaar 2023-2024

Soms zijn er forse belemmeringen in de ontwikkeling van een kind en ontbreken daardoor de basisvoorwaarden voor deelname aan onderwijs. Stagnatie of uitval in het onderwijs is dan een risico. Voor kinderen voor wie behandeling en zorg voorliggend zijn aan onderwijs, was nog geen goed aanbod georganiseerd. Daarom hebben SO/SVO De Pyler en JENS behandeling in zorg en onderwijs vanaf september 2022 met elkaar verbonden in ‘Byzonderwijs’.

Mooi resultaat

De pilot van dit jaar laat nu al een mooi resultaat zien: twee van de vijf kinderen die dit jaar startten in Byzonderwijs, stromen volgend schooljaar door naar onderwijs. Daarmee is de pilot succesvol genoeg om het initiatief toe te voegen aan het vaste aanbod van JENS en ook komend schooljaar aan te bieden.

Duidelijk perspectief

Vanaf de eerste dag dat een kind start op Byzonderwijs hebben kind en ouders een duidelijk perspectief: terugkeer naar onderwijs. Juist daarom kiezen we er met Byzonderwijs voor om het kind te koppelen aan een groep (en leerkracht) op school. Dit is jouw klas en dit is jouw leerkracht! Alleen is die stap naar die klas nog een te grote stap. Daarom ondersteunen we het kind bij Byzonderwijs, zodat het deze stap (of stapjes) uiteindelijk wel kan maken.

Voor wie is Byzonderwijs?

Byzonderwijs is er voor kinderen in de leeftijd van 4 t/m 6 jaar, waarbij de ontwikkeling vertraagd of verstoord verloopt of ernstig wordt bedreigd door factoren in het kind, het gezin, de omgeving of een combinatie daarvan. De ondersteuningsbehoeften zijn zodanig dat een kind zonder Byzonderwijs niet (meer) kan deelnemen aan het onderwijs en het volledig in de zorg terecht zou komen.

Byzonderwijs is gestart in het schooljaar 2022-2023. Bekijk hier de video over Byzonderwijs:

Facebook
Twitter
LinkedIn