Crisis

CRISISNUMMERS

Tijdens kantooruren:

  • Heerlen: 045 – 560 4004
  • Voerendaal: 045 – 560 25 61
  • Landgraaf: 14-045

’s Avonds of in het weekend:

  • Crisishulp Jeugd Zuid-Limburg: 043 – 604 5777
Search
Crisis

CRISISNUMMERS

Tijdens kantooruren:

  • Heerlen: 045 – 560 4004
  • Voerendaal: 045 – 567 7530
  • Landgraaf: 14-045

’s Avonds of in het weekend:

  • Crisishulp Jeugd Zuid-Limburg: 043 – 604 5777
Search
Close this search box.

Geslaagde LenteTour in Landgraaf

Van 24 mei tot en met 3 mei organiseerde Landgraaf Verbindt in samenwerking met onder andere het jongerenwerk van JENS weer een LenteTour. De LenteTour ging van start met de Koningsspelen op Sportpark Strijthagen met de ZigZagg van Kinderen voor Kinderen. Nadat de kinderen opgewarmd waren konden de spelen beginnen. De kinderen konden genieten van Oud-Hollandse spellen, een stormbaan, een voetballeeuw en een voetbalmuur. De gezonde snack werden gesponsord door PLUS Wetzels & Arts.

Waterpret

Op dinsdag konden de kleuters van 3-6 jaar genieten van Kleuterdans in het water en vanaf 6 jaar Synchroonzwemmen, dankzij de samenwerking met Zwemsport Parkstad. Onder begeleiding van Zwemsport Parkstad hebben de kleintjes mogen spetteren, spelen en dansen in het water terwijl de oudste kinderen de kneepjes van het synchroonzwemmen aangeleerd kregen.

Dansen met plezier

De woensdag stond in het teken van moderne dans/hiphop voor de kinderen in de leeftijd van 6-12 jaar. De kinderen begonnen met een goede warming-up waar ze SLIDE hen vervolgens de eerste danspasjes leerde. Na veel oefenen konden ze het aangeleerde dansje tot een mooie uitvoering brengen.
In de middag konden de kinderen een mooie raamhanger knutselen voor Koningsdag tijdens de Kidsclub bij Buurthuis Onger Os. We hopen dat deze mooie creaties voor de ramen hebben gehangen tijdens Koningsdag.

Koken & theater

De tweede week van de tour stond in het teken van Koken, theater en dansen. In Wijkcentrum Dr. Calshof werden de kinderen meegenomen op een culinaire reis. Samen met de bewoners maakten de kinderen hamburgers en frietjes, met als toetje heerlijk vanille-ijs met chocoladesaus. Zowel de bewoners als de kinderen genoten van de dag.

 

Op woensdag verzorgde Theater Landgraaf een workshop Poppentheater. Hier leerden de kinderen hoe ze een rollenspel moeten spelen.

Uiteraard mochten instructies over handpoppen niet ontbreken en presenteerde de kinderen uiteindelijk hun een eigen creatie. Uiteraard werd daarbij veel gelachen.

Disco

De LenteTour werd afgesloten met een kidsdisco bij Scouting Pius XII. Onder leiding van DJ Marco werd het scoutinggebouw omgetoverd tot een disco. De nieuwste hits werden gedraaid als ook oude klassiekers. Er werd flink gedanst en gesprongen. Uiteraard mocht een lekkere smoothie niet ontbreken en werden de kinderen getrakteerd op een zakje chips en een bakje snoepgroenten

Facebook
Twitter
LinkedIn