Crisis

CRISISNUMMERS

Tijdens kantooruren:

  • Heerlen: 045 – 560 4004
  • Voerendaal: 045 – 560 25 61
  • Landgraaf: 14-045

’s Avonds of in het weekend:

  • Crisishulp Jeugd Zuid-Limburg: 043 – 604 5777
Zoek
Crisis

CRISISNUMMERS

Tijdens kantooruren:

  • Heerlen: 045 – 560 4004
  • Voerendaal: 045 – 567 7530
  • Landgraaf: 14-045

’s Avonds of in het weekend:

  • Crisishulp Jeugd Zuid-Limburg: 043 – 604 5777
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Informele zorg: een maatje van JENS

In de pilot ‘Informele zorg’ zetten we ‘maatjes’ in ambulante begeleidingstrajecten in. Deze maatjes helpen cliënten met eenvoudige taken en activiteiten, onder verantwoordelijkheid van een jeugdhulp professional.

Met informele zorg geven we vrijwillige en laagdrempelige ondersteuning aan gezinnen, ouders en jeugdigen. Met de inzet van (getrainde) vrijwilligers bieden we gezinnen en jeugdigen met een enkelvoudige vraag een steuntje in de rug en een luisterend oor.

Stage als maatje

Sinds het begin van het schooljaar loopt een drietal aankomend professionals stage bij JENS. Als onderdeel van hun stage zijn zij onder andere actief als maatje, waarbij ze één of meer jongeren een steuntje in de rug bieden. Finn Reinartz, één van deze stagiairs, vertelt wat hij kan betekenen voor Jasper:

Jasper praat en lacht steeds meer

Jasper is een wat verlegen jongen. Als hij met anderen praat, zie ik dat hij mensen niet aankijkt, veel wegkijkt en speelt met kleine dingetjes zoals de rits van zijn jas.

Gesprek tijdens een potje tafelvoetbal

Voor onze afspraak zijn we naar een JENS-locatie gegaan om te tafeltennissen en -voetballen. Ik merkte dat Jasper steeds meer begon te vertellen over zichzelf en kreeg het gevoel dat hij het fijn vond om met me te praten. We hebben veel gekletst, over mijn stage en over zijn thuissituatie. Tijdens de activiteiten lachte Jasper veel. Dit was de eerste keer dat ik hem zo oprecht heb zien lachen. Het voelde heel goed om dit te zien.

Een echte band…

Het was een hele geslaagde middag, waarin ik veel geleerd heb over Jasper. Over zijn leven en hoe hij daarover denkt en wat hij erbij voelt. Ik merkte dat Jasper het ook fijn vond. Aan het einde van de middag bedankte hij me en zei dat hij een leuke middag had gehad.

Na een aantal afspraken praat Jasper veel meer en houdt hij ook oogcontact met mij. Ik merk dat langzaamaan een echte band ontstaat.

Facebook
Twitter
LinkedIn