Crisis

CRISISNUMMERS

Tijdens kantooruren:

  • Heerlen: 045 – 560 4004
  • Voerendaal: 045 – 560 25 61
  • Landgraaf: 14-045

’s Avonds of in het weekend:

  • Crisishulp Jeugd Zuid-Limburg: 043 – 604 5777
Zoek
Crisis

CRISISNUMMERS

Tijdens kantooruren:

  • Heerlen: 045 – 560 4004
  • Voerendaal: 045 – 567 7530
  • Landgraaf: 14-045

’s Avonds of in het weekend:

  • Crisishulp Jeugd Zuid-Limburg: 043 – 604 5777
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Bliksemstages JINC bij JENS

Op 25 januari vond bij jongerencentrum The Break een ‘bliksemstage’ van JINC plaats. Een bliksemstage is een stage waarbij leerlingen van de basisschool of het vmbo ontdekken welke sectoren en beroepen bestaan en erachter komen wat bij hun interesse past. Zeven leerlingen uit groep 8 van OBS De Droomboom maakten samen met twee docenten kennis met JENS. Naast de maatschappelijke waarde, draagt een bliksemstage bij aan de bekendheid van ons werk, onze activiteiten en jongerencentra.

Bliksemsnelle kennismaking

De duur van de bliksemstage doet zijn naam eer aan. In één ochtend maken de kinderen kennis met de organisatie, nemen ze een kijkje achter de schermen en gaan ze zelf aan de slag met een praktische opdracht. Vervolgens wordt afgesloten met een korte evaluatie en een kahootquiz.

Bezoek hoofdkantoor

Twee stagiairs waren verantwoordelijk voor het programma van de bliksemstage, onder supervisie van jongerenwerker Jeffrey. Na een ontvangst op The Break zijn de leerlingen met een busje richting ons hoofdkantoor gegaan. Hier hebben zij collega’s van o.a. ICT, financiën, receptie en managers mogen ondervragen. Ook maakten ze kennis met de voorzitter van JENS, Erik Hoesbergen. Terug op The Break gingen de leerlingen aan de slag met een praktische opdracht, namelijk het bedenken van een activiteit en het maken van een flyer voor deze activiteit.

Meer bliksemstages

In maart vinden nog twee bliksemstages plaats, bij jongerencentrum The Max in Hoensbroek. Stagecoördinator Damien Kies zal in de loop van het jaar samen met andere jongerenwerkers bezien hoe we de bliksemstages nog breder kunnen uitrollen in Heerlen, Landgraaf en Voerendaal.

Facebook
Twitter
LinkedIn