Crisis

CRISISNUMMERS

Tijdens kantooruren:

  • Heerlen: 045 – 560 4004
  • Voerendaal: 045 – 560 25 61
  • Landgraaf: 14-045

’s Avonds of in het weekend:

  • Crisishulp Jeugd Zuid-Limburg: 043 – 604 5777
Zoek
Crisis

CRISISNUMMERS

Tijdens kantooruren:

  • Heerlen: 045 – 560 4004
  • Voerendaal: 045 – 567 7530
  • Landgraaf: 14-045

’s Avonds of in het weekend:

  • Crisishulp Jeugd Zuid-Limburg: 043 – 604 5777
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Europese kansen voor jongeren

Afgelopen juni bracht Annika Wodzik vanuit haar rol als projectleider Europese samenwerkingen voor JENS een bezoek aan Albanië. Samen met 25 andere deelnemers uit allerlei Europese landen volgde zij daar een vijfdaagse training. Deze training was vooral gericht op het schrijven en ontwikkelen van projectplannen vanuit de visie van Erasmus+.

Participatie is daarin een leidend thema. Jongeren motiveren om actief deel te nemen aan verschillende initiatieven in Europa zorgt voor verbinding onder jongeren. En het versterkt het gevoel dat hun mening en inzet ertoe doet. Met hun input wordt echt iets gedaan. Vanuit de visie van de jongeren worden projecten ontwikkeld en gefinancierd door Erasmus+ om het verschil te kunnen maken.

Samen met het jongerenwerk en jongeren uit Kerkrade (Impuls) en Brunssum (CMWW) gaat JENS in ieder geval een bezoek brengen aan Leuven om te ontdekken hoe het jongerenwerk daar functioneert. Daarnaast willen we jongeren de kans bieden om deel te nemen aan een participatieproject in Slovenië of Duitsland (Düsseldorf).

Over Erasmus+

De Europese Unie ondersteunt met Erasmus+ de educatieve, professionele en persoonlijke ontwikkeling van deelnemers in de sectoren onderwijs, training, jeugd en sport, in Europa en daarbuiten. Het programma biedt mensen van alle leeftijden de mogelijkheid om kennis en ervaring op te doen in binnen- en buitenland. 

Bekijk hier de video over Erasmus+

Facebook
Twitter
LinkedIn