Crisis

CRISISNUMMERS

Tijdens kantooruren:

  • Heerlen: 045 – 560 4004
  • Voerendaal: 045 – 560 25 61
  • Landgraaf: 14-045

’s Avonds of in het weekend:

  • Crisishulp Jeugd Zuid-Limburg: 043 – 604 5777
Zoek
Crisis

CRISISNUMMERS

Tijdens kantooruren:

  • Heerlen: 045 – 560 4004
  • Voerendaal: 045 – 567 7530
  • Landgraaf: 14-045

’s Avonds of in het weekend:

  • Crisishulp Jeugd Zuid-Limburg: 043 – 604 5777
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Oudertraining: Au ’tis me Wat

De ambulant begeleiders van JENS kregen de afgelopen jaren veel vragen van ouders over autisme en hoe daarmee om te gaan. Tot voor kort werden die vragen in ieder gezin individueel beantwoord, terwijl de situatie in de basis voor alle ouders hetzelfde is. Daarnaast merkten we dat ouders vaak erkenning zoeken. Daarom ontwikkelden we de oudertraining ‘Au ’tis me Wat’.

Praktische handvatten

‘Au ’tis me Wat’ is een praktische psycho-educatieve training, gebaseerd op de Autisme Centraal Methodiek. De training is bedoeld voor ouders en verzorgers van kinderen met een Autisme Spectrum Stoornis (ASS) diagnose. Ook als er nog geen diagnose is, maar er wel sterke vermoedens van een ASS zijn, kunnen ouders deelnemen.
We bieden hen inzichten en handvatten, zodat zij hun kind optimaal kunnen ondersteunen bij zijn of haar ontwikkeling. Via oefeningen doen de deelnemers inzichten en ervaringen op met de belevingswereld van hun kind.  

Leren van elkaar

Daarnaast bieden we ouders kinderen met een ASS diagnose een omgeving waarin zij elkaar kunnen ontmoeten en ondersteunen vanuit hun eigen ervaringen met autisme.

Tijdens de training stimuleren we de verbinding tussen de deelnemers. Zo ontstond langere tijd geleden in één van de trainingen een WhatsApp-groep, waarin ouders tot de dag van vandaag contact met elkaar houden. Ouders die deelnamen aan de training, geven aan dat ze het heel waardevol vinden om (h)erkenning te vinden bij andere ouders. Ze geven elkaar vanuit hun eigen ervaring tips en handvatten.

Vast onderdeel aanbod JENS

Na een succesvolle pilot is de training nu een vast onderdeel van het aanbod van JENS. Vooralsnog bieden we de training in Heerlen aan, maar het is de bedoeling dat de training ook in andere gemeenten aangeboden gaat worden.

De volgende training start op 25 mei. Meer weten? Neem dan contact op met Dennis Braam via dbraam@jenshelpt.nl

Facebook
Twitter
LinkedIn