Crisis

CRISISNUMMERS

Tijdens kantooruren:

  • Heerlen: 045 – 560 4004
  • Voerendaal: 045 – 560 25 61
  • Landgraaf: 14-045

’s Avonds of in het weekend:

  • Crisishulp Jeugd Zuid-Limburg: 043 – 604 5777
Zoek
Crisis

CRISISNUMMERS

Tijdens kantooruren:

  • Heerlen: 045 – 560 4004
  • Voerendaal: 045 – 567 7530
  • Landgraaf: 14-045

’s Avonds of in het weekend:

  • Crisishulp Jeugd Zuid-Limburg: 043 – 604 5777
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ramadan teken van verbinding

De Ramadan is een mooie periode om moslims en niet-moslims met elkaar te verbinden, kennis te maken met elkaars cultuur en – vooral – om samen te zijn. Daarom heeft het jongerenwerk een actie opgezet om jong en oud kennis te laten maken met de intentie van Ramadan.

Donaties en pakketten

Jongeren uit verschillende wijken zamelden geld, levensmiddelen en andere artikelen in voor mensen die dat goed kunnen gebruiken. Zo ook Hamza en Dalila. Beiden wonen in Heerlen en hebben een goede band met jongerenwerker Jeffrey. Toen zij van het initiatief hoorden, wilden zij direct hun steentje bijdragen. Ze helpen met het werven van donateurs en het inpakken en wegbrengen van pakketten.

Grote betrokkenheid

Ook vragen ze andere jongeren om te helpen en dat leverde heel wat op. Het aantal helpende handen was overweldigend en zorgde al in de eerste week van de Ramadan voor veel voldoening bij alle betrokkenen. Ook de basisscholen kregen lucht van het initiatief en zamelden lang houdbare producten in. Hamza: “Het is mooi om te zien dat de maatschappelijke betrokkenheid zo groot is, ook onder jongeren.”

Samen iftar vieren

Binnenkort worden er ‘iftars’ (het eten na een hele dag vasten) georganiseerd om buurtbewoners met elkaar te verbinden. Iedereen is welkom, jong en oud, van elk geloof. Natuurlijk zijn Hamza en Dalila dan ook van de partij.

Facebook
Twitter
LinkedIn