Crisis

CRISISNUMMERS

Tijdens kantooruren:

  • Heerlen: 045 – 560 4004
  • Voerendaal: 045 – 560 25 61
  • Landgraaf: 14-045

’s Avonds of in het weekend:

  • Crisishulp Jeugd Zuid-Limburg: 043 – 604 5777
Zoek
Crisis

CRISISNUMMERS

Tijdens kantooruren:

  • Heerlen: 045 – 560 4004
  • Voerendaal: 045 – 567 7530
  • Landgraaf: 14-045

’s Avonds of in het weekend:

  • Crisishulp Jeugd Zuid-Limburg: 043 – 604 5777
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Preventietrainingen krijgen vervolg

Afgelopen najaar lanceerde JENS in een pilot twee nieuwe trainingen die zijn gebaseerd op de methodiek van het ‘Vriendenprogramma’:  ‘Vrienden voor het leven’ en ‘Head up’. Beide trainingen bieden laagdrempelige, preventieve ondersteuning aan kinderen of jongeren met milde klachten. Met deze trainingen wil JENS verergering van de klachten voorkomen.

De vraag naar de trainingen bleek in de pilotfase al groot. Jeugdigen zaten de afgelopen twee jaar veel meer thuis en waren sociaal veel minder actief. Met als gevolg dat vaker een negatief zelfbeeld ontstond. Daarom bieden we de trainingen dit jaar opnieuw aan.

Vrienden voor het leven

Een training voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar waarin wordt gewerkt aan veerkracht, zelfvertrouwen en oplossingsgericht denken. De training ‘Vrienden voor het leven’ leert kinderen hoe ze zich zelfverzekerder kunnen voelen en helpt hen problemen op te lossen. Het leert hen ook om angsten de baas te worden en stress en piekeren te verminderen.

Head Up

Head Up is een training voor jongeren van 12 tot en met 18 jaar, waarin veerkracht, zelfvertrouwen en oplossingsgericht denken centraal staat. Head Up leert hen vaardigheden en biedt praktische handvatten voor het omgaan met de druk van school, moeilijke situaties en groepsdruk. De training versterkt de eigenwaarde en zorgt voor meer veerkracht. Head Up leert hen ook om grenzen aan te geven en helpt bij het ontdekken van de eigen identiteit. Daarnaast biedt Head Up praktische hulpmiddelen om neerslachtigheid of depressie, piekeren en angsten de baas te worden.

Aanmelden voor deze trainingen?

Aanmelden voor deze trainingen kan via de Schoolmaatschappelijk werker of Jeugdconsulent die verbonden is aan de school. Bekijk hier het overzicht met de namen en contactgegevens van JENS-medewerkers per school.

Aanmelden training Vriendenprogramma of Head Up

Facebook
Twitter
LinkedIn