Crisis

CRISISNUMMERS

Tijdens kantooruren:

  • Heerlen: 045 – 560 4004
  • Voerendaal: 045 – 560 25 61
  • Landgraaf: 14-045

’s Avonds of in het weekend:

  • Crisishulp Jeugd Zuid-Limburg: 043 – 604 5777
Zoek
Crisis

CRISISNUMMERS

Tijdens kantooruren:

  • Heerlen: 045 – 560 4004
  • Voerendaal: 045 – 567 7530
  • Landgraaf: 14-045

’s Avonds of in het weekend:

  • Crisishulp Jeugd Zuid-Limburg: 043 – 604 5777
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Kindercollege bezoekt nieuw stadskantoor Heerlen

“Ik ben Imke en ik ben kinderburgemeester 2021-2022, samen met Dozvan, Hasan en Ege. Wij waren op 2 februari uitgenodigd om een kijkje te nemen in het nieuwe Stadskantoor in Heerlen. Volgens mij waren wij de eerste kinderen van Heerlen die dit pand in mochten. Wij mochten zelfs op plekken komen waar de meeste mensen niet mogen komen.

Wij mochten zelfs op het kantoor van de burgemeester naar binnen, want zijn deur stond open. Als de deur van de burgemeester open staat, betekent dat dat je zonder te kloppen naar binnen mag lopen.

Razendsnel naar binnen en naar boven

Er zijn ook glazen hekken en daardoorheen kan maar één persoon tegelijk naar binnen. Wij moesten stiekem tegelijk naar binnen en dat was dus rennen geblazen.

We gingen met een trap en een razendsnelle lift naar boven waar alle kantoren zijn en waar de meeste mensen niet zomaar naartoe kunnen. Beneden kun je wel zitten en met je laptop werken.
Wij mochten ook in de nieuwe stoelen zitten, maar ik denk dat ze voor oudere mensen niet makkelijk zijn om weer uit op te staan.

Stickers op de ruiten

Op de ruiten van de kantoren waren stickers te zien die de symbolen van Heerlen uitbeeldden zoals: de mijnen, de Romeinse tijd, IBE (International Breakdance Event) en meer. Deze stickers waren zo op de ruiten geplakt dat je moeilijk naar binnen kon kijken in het kantoor, zodat je niet goed kon zien wat ze aan het doen waren. Hoe belangrijker of hoe meer privé het gesprek moet zijn hoe dichter de stickers op de ruit geplakt zitten, want dan zie je nog minder. Aan de muur hangt ook couplet één van het Heerlens volkslied. Wist ik niet hoor, dat we dat hadden!

Bijna geen geluiden

Wat mij opviel was dat je bijna geen geluiden hoorde in het stadskantoor. Die meneer die ons rondleidde, vertelde dat dat speciaal zo gemaakt is, dat er geen geluiden vrij komen in de ruimte. Ik vond dat heel fijn. Het gaf mij een rustig gevoel en ik kreeg daardoor weinig prikkels.
Als je telefoon gaat in dit gebouw, dan kan je in een speciaal kamertje gaan zitten om je gesprek te voeren, dan kan niemand je horen.

Ze hebben een genderneutrale wc en dat betekent dat iedereen naar dezelfde wc moet gaan. Dit is een ruimtebesparende oplossing maar ik vind het zelf niet zo leuk.

Dode blaadjes eruit

Er is een enorme wand die helemaal vol is met planten. En daarin zat een patroon van de Romeinse tijd van vroeger. Ik vond het heel mooi en ook heel leuk dat er zoveel geschiedenis terug komt in het gebouw op deze manier.
Deze planten krijgen water via een systeem waarin water rondgepompt wordt en er komen speciale meneren om de dode blaadjes eruit te halen. Ze moeten aan een touw gaan hangen langs de wand om dit te doen.”

Bedankt!

Het kindercollege heeft al met al een mooi kijkje in de keuken van het nieuwe stadskantoor gekregen en veel nieuwe ervaringen opgedaan. Gemeente Heerlen: bedankt voor de rondleiding!

Facebook
Twitter
LinkedIn