Crisis

CRISISNUMMERS

Tijdens kantooruren:

  • Heerlen: 045 – 560 4004
  • Voerendaal: 045 – 560 25 61
  • Landgraaf: 14-045

’s Avonds of in het weekend:

  • Crisishulp Jeugd Zuid-Limburg: 043 – 604 5777
Zoek
Crisis

CRISISNUMMERS

Tijdens kantooruren:

  • Heerlen: 045 – 560 4004
  • Voerendaal: 045 – 567 7530
  • Landgraaf: 14-045

’s Avonds of in het weekend:

  • Crisishulp Jeugd Zuid-Limburg: 043 – 604 5777
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wintertour Landgraaf

Ook dit jaar was er weer een Wintertour in Landgraaf. Ondanks de coronamaatregelen kon de jeugd volop genieten in de eerste week van januari. Samen met onze partners van het platform ‘Landgraaf Verbindt’ organiseerden we tal van activiteiten voor hen. Jongeren konden zich inschrijven voor een driedaagse dansactiviteit van de Vrije Akademie Parkstad, sportactiviteiten van The MoveFactory en muziekactiviteiten van de stichting SMK.

Escaperoom ‘Foute centen’

Ook JENS organiseerde een bijzondere activiteit. Dankzij het Regionale Informatie- en Expertise Centra (RIEC) konden we de escaperoom ‘Foute centen’ aanbieden. Het RIEC richt zich op de bestrijding van ondermijnende criminaliteit en biedt met deze escaperoom een leuke en unieke leerervaring voor jongeren. In de escaperoom kregen de deelnemers dan ook allerlei ‘klussen’ die te maken hadden met ‘ondermijnde criminaliteit’. Ontsnappen was alleen mogelijk voor degenen die de klus tot een goed einde brachten.

Gezonde voeding voor iedereen

Voor veel mensen staat het nieuwe jaar in het teken van goede voornemens. Tijdens de Wintertoer besteedden we daarom aandacht aan gezonde voeding. Dit programma-onderdeel werd verzorgd door Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG). De lokale PLUS supermarkt zorgde voor gezonde voeding in de vorm van groeten, fruit en soeppakketten.

Dankzij onze vrijwilligers kwam een deel van de gezonde kost ook bij ouderen in de wijk terecht. Een mooi moment voor een praatje met de oudere wijkbewoners en een kans om weer nieuwe verbindingen met de buurt te leggen.

Facebook
Twitter
LinkedIn