Crisis

CRISISNUMMERS

Tijdens kantooruren:

  • Heerlen: 045 – 560 4004
  • Voerendaal: 045 – 560 25 61
  • Landgraaf: 14-045

’s Avonds of in het weekend:

  • Crisishulp Jeugd Zuid-Limburg: 043 – 604 5777
Search
Crisis

CRISISNUMMERS

Tijdens kantooruren:

  • Heerlen: 045 – 560 4004
  • Voerendaal: 045 – 567 7530
  • Landgraaf: 14-045

’s Avonds of in het weekend:

  • Crisishulp Jeugd Zuid-Limburg: 043 – 604 5777
Search
Close this search box.

2022: gezinnen en jeugd in hun kracht zetten

Het einde van 2021 is alweer binnen handbereik. Een jaar waarin we terug zouden gaan naar het nieuwe normaal. Althans veel mensen hadden die gedachte. Niets is minder waar. Nu blijkt toch weer dat we er nog niet zijn. De maatregelen werden strenger met het langer worden van de avonden.

Alleen samen

Voor onze doelgroep geen gemakkelijke boodschap van het kabinet. Het is dan ook de taak van iedereen die actief is in het jeugdveld om onze doelgroep zo goed mogelijk door deze periode te loodsen. En als ik zeg iedereen die actief is in het jeugdveld, dan bedoel ik daarmee de volledige breedte van het veld. Van zorgaanbieders tot jeugd- en jongerenwerkers en van onderwijs tot verenigingen.

Resultaten bereikt

Ondanks dat het ons door corona niet makkelijk werd gemaakt, hebben we veel bereikt in Heerlen, Landgraaf en Voerendaal. Het aantal activiteiten in het voorliggend veld heeft in 2021 een enorme boost gekregen. Daarnaast hebben meer jeugdigen en gezinnen zorg en hulp in hun eigen buurt ontvangen. Op het einde van dit jaar is de helft van de hulp die tot 2019 bij aanbieders werd gegeven naar de wijk verplaatst. Een mooie invulling van de ambitie die we bij de start van JENS met elkaar uitspraken.

Samenwerking helpt gezinnen écht vooruit

Ook hebben we grote stappen gemaakt door hulp te bieden op de plaatsen waar jeugdigen zich bevinden. Dat is voornamelijk op school, in de kinderopvang en peuteropvang. De samenwerkingen met en tussen het onderwijs en de voorschool verdient een groot compliment. Hier wordt wat mij betreft invulling gegeven aan de samenwerking die gezinnen écht vooruit helpt. Dat ook ouders dat zo ervaren, kunt u lezen in het interview met vader Rob, die lovend is over vroege signalering en de hulp op school die zijn zoontje Jayden krijgt.

Nieuwe stappen in 2022

Het jaar 2021 loopt op z’n einde en 2022 staat alweer bijna voor de deur. Een jaar waar JENS de volgende stappen in de transformatie gaat zetten. Deze stappen zullen er met name op gericht zijn om jeugdigen en gezinnen nog meer in hun eigen kracht te zetten. In elke vorm van hulp zal centraal staan wat een jeugdige of het gezin zelf kan of hoe we kunnen helpen om maximale zelfstandigheid te bereiken. Uiteraard zal dat niet voor iedereen op elk gebied mogelijk zijn. Daar waar dat niet kan, blijven we uiteraard ondersteuning bieden.

Bedankt!

Zo op einde van het jaar wil ik iedereen bedanken voor zijn of haar bijdrage in het afgelopen jaar aan de transformatieve en innovatieve trajecten en kijk ik weer met veel plezier vooruit naar 2022. Een jaar waarin we zonder twijfel een volgende stap zullen zetten op weg naar een nieuwe context voor jeugdigen en gezinnen.

Ik wens je namens JENS fijne feestdagen en, zeker in deze periode, een goede gezondheid voor jezelf en je naasten.

Namens het management en de medewerkers van JENS
Sven Balk, directeur JENS

Facebook
Twitter
LinkedIn