Crisis

CRISISNUMMERS

Tijdens kantooruren:

  • Heerlen: 045 – 560 4004
  • Voerendaal: 045 – 560 25 61
  • Landgraaf: 14-045

’s Avonds of in het weekend:

  • Crisishulp Jeugd Zuid-Limburg: 043 – 604 5777
Zoek
Crisis

CRISISNUMMERS

Tijdens kantooruren:

  • Heerlen: 045 – 560 4004
  • Voerendaal: 045 – 567 7530
  • Landgraaf: 14-045

’s Avonds of in het weekend:

  • Crisishulp Jeugd Zuid-Limburg: 043 – 604 5777
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Week van de doelen – een volgende stap in de transformatie

Van 6 tot en met 11 september organiseerden we de Week van de Doelen voor alle medewerkers van JENS. Met deze week, waarin de focus op het hulpvraag- en doelgericht werken lag, gaven we het startsein voor een volgende stap in de transformatie. Bekijk de video of lees hieronder verder.

Autonomie met handvatten

De grote opdracht van JENS is om de jeugdhulp in Heerlen, Landgraaf en Voerendaal te transformeren door te werken aan het vergroten van de gezamenlijke verantwoordelijkheid bij het verlenen van jeugdhulp. Bij alles wat we doen kijken we daarom naar wat het toevoegt voor de cliënt en of het ook efficiënter/effectiever kan. Onze medewerkers hebben daarbij veel autonomie, maar uit intern onderzoek bleek dat er óók behoefte is aan handvatten.

Kennis en praktijk

Hulpvraag- en doelgericht biedt ons die handvatten en versterkt daarnaast de eigen regie van onze cliënten. In grote en kleinere groepen kregen medewerkers informatie en handvatten aangereikt, gingen met elkaar aan de slag om doelen SMART te (her)formuleren en deden kennis op tijdens lunchsessies.

Blijvende focus op thema

Ook na deze week blijft het onderwerp hoog op ieders agenda staan. De handvatten en tools worden verder uitgewerkt en we gaan wekelijks een digitale lunchsessie organiseren waarin we relevante kennis delen en behoeften van medewerkers kunnen peilen. Ook is de volgende week van de doelen al weer gepland voor eind oktober. Zo zetten we met z’n allen een volgende stap in de transformatie van de jeugdhulp.

Facebook
Twitter
LinkedIn