Crisis

CRISISNUMMERS

Tijdens kantooruren:

  • Heerlen: 045 – 560 4004
  • Voerendaal: 045 – 560 25 61
  • Landgraaf: 14-045

’s Avonds of in het weekend:

  • Crisishulp Jeugd Zuid-Limburg: 043 – 604 5777
Zoek
Crisis

CRISISNUMMERS

Tijdens kantooruren:

  • Heerlen: 045 – 560 4004
  • Voerendaal: 045 – 567 7530
  • Landgraaf: 14-045

’s Avonds of in het weekend:

  • Crisishulp Jeugd Zuid-Limburg: 043 – 604 5777
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Meer dan 4000 kinderen bezoeken zomeractiviteiten

Tijdens de zomervakantie organiseerde het jeugd- en jongerenwerk, samen met vele partners, tal van activiteiten voor de jeugd in Heerlen, Landgraaf en Voerendaal. In alle drie de gemeenten kijken we terug op een zeer geslaagde zomer. Met uiteraard de complimenten voor de vele vrijwilligers en partners, die ons de hele zomer ondersteunden.  

Vakantie in Landgraaf

Voor elk wat wils

Wethouder Alex Schiffelers gaf het officiële startsein voor de Zomertour in Landgraaf, die zes weken duurde. In die weken organiseerden we verschillende workshops, trainingen en spektakelactiviteiten. Denk hierbij aan kids & koffie, kinderclubs, schilderen, tasjes maken, ultimate frisbee, theater, soccer champions, waterspektakel en nog veel meer.

De slotavond van de zomertour vond plaats op het scouting terrein van Pius XII met een mini festival met een silent disco,  kampvuur en een lasergame activiteit.   

Nieuwe verbindingen

Bij het halen en brengen van de kinderen hadden we veel contact met ouders en begeleiders. Contacten die niet alleen tot goede gesprekken leidden, maar ook tot ouders die zich als vrijwilliger aanmeldden. Ook werkten we deze Zomertour samen met nieuwe partners, initiatiefnemers en op nieuwe locaties. Daardoor was het mogelijk om het aantal activiteiten uit te breiden.

Elke vakantie activiteiten

Samen met de partners van Landgraaf Verbindt willen we het concept van de Zomertour vaker gaan inzetten. Het plan is om iedere schoolvakantie een activiteitenprogramma aan te bieden dat kinderen en jongeren op een plezierige maar ook zinvolle manier stimuleert op hun weg volwassenheid. De volgende ´tour´ staat alvast gepland voor de herfstvakantie.

Zomer in Heerlen en Voerendaal

Workshops en uitstapjes

Ruim 2000 kinderen en jongeren tussen de 4 en 18 jaar namen deel aan activiteiten zoals laser gamen, graffiti workshops, beats maken, gameavond of schuimparty. We gingen op bezoek bij de scouting, in de buurttuin, gingen aapjes kijken in Gaia Zoo en klimmen bij SnowWorld.

Spelen en bewegen

Ook waren we vaak te vinden in de speeltuinen in de verschillende buurten, waar we onder andere samen met Heel Heerlen Beweegt sportieve activiteiten organiseerden. Dankzij Jantje Beton was het allemaal mogelijk.

Facebook
Twitter
LinkedIn