Crisis

CRISISNUMMERS

Tijdens kantooruren:

  • Heerlen: 045 – 560 4004
  • Voerendaal: 045 – 560 25 61
  • Landgraaf: 14-045

’s Avonds of in het weekend:

  • Crisishulp Jeugd Zuid-Limburg: 043 – 604 5777
Zoek
Crisis

CRISISNUMMERS

Tijdens kantooruren:

  • Heerlen: 045 – 560 4004
  • Voerendaal: 045 – 567 7530
  • Landgraaf: 14-045

’s Avonds of in het weekend:

  • Crisishulp Jeugd Zuid-Limburg: 043 – 604 5777
Zoek
Sluit dit zoekvak.

We horen bijna bij de inboedel….

Door Mariska van der Hoek

Tamara is al bijna zes jaar vrijwilliger bij The Max (jongerencentrum in Hoensbroek) én moeder van twee prachtige knullen van elf en twaalf jaar, Damian en Christiano. Alle drie zijn ze groot fan van The Max en het jongerenwerk.

Damian en Christiano waren respectievelijk vijf en vier jaar toen Tamara besloot dat ze ‘iets’ wilde gaan doen. “Ik heb heel lange tijd in isolement gezeten en ik wilde eruit. Ik zocht vrijwilligerswerk en een beetje connectie met de buurt en iets met kinderen. En toen kwam ik hier uit”, zo vertelt Tamara. “Het bevalt hier uitstekend, anders was ik niet zo lang gebleven. Het is voor mij net zo belangrijk als voor de jongens.”

Chips spel

De twee tieners doen echt met bijna alles mee. De spelletjesmiddag, de tieneravond en de disco. Dus genoeg te doen. Damian weet wel wat hij het leukst vindt op The Max. “Ik vind de leukste activiteit het chips spel. Dan mag je dobbelen en als je zes gooit, dan mag je heel veel chips eten”, vertelt hij met twinkelende ogen.

Zomervakantie vieren bij The Max

Als ik Damian en Christiano vraag wat ze in de zomervakantie gaan doen, antwoorden ze eensgezind: “Gewoon hier. Zomeractiviteiten doen.” Wat het precies wordt, weten ze nog niet want mama heeft hen ingeschreven. De vakantie wordt voor een groot deel door zowel Tamara als haar zoons bij The Max doorgebracht. “Eigenlijk alle dagen, bijna alle dagen dat er hier activiteiten zijn, zijn we er. Als dit er niet was, dan had ik gewoon niks te doen”, vertelt Christiano. “Ik zou de hele dag op mijn kamer op de Playstation zitten”, valt Damian hem bij.

Tripje Brugge favoriet

Christiano vertelt over zijn favoriete activiteit van één van de voorgaande jaren: “Vorig jaar of het jaar daarvoor gingen we naar Brugge met de bus. Eerst gingen we nog naar een strand en daarna naar Brugge. Toen we net buiten waren was het heel hard aan het regenen. Dus toen hebben we door het hele centrum gerend en toen zijn we wat gaan eten. Dat was wel grappig.”

Thuisgevoel

Dat Tamara en de beide jongens dol zijn op The Max en alles wat er georganiseerd wordt, is inmiddels wel duidelijk. Het voelt vertrouwd en bijna als thuis.

Als ik Damian even later vraag waarom hij en Christiano naar The Max komen, weet hij me dat feilloos uit te leggen: “Omdat het hier gewoon vertrouwd is en het is leuk. En we hebben hier onze vrienden. ‘Dichtbij in de buurt’ is in het geval van Tamara, Damian en Christiano het jongerencentrum van JENS.

Facebook
Twitter
LinkedIn