Crisis

CRISISNUMMERS

Tijdens kantooruren:

  • Heerlen: 045 – 560 4004
  • Voerendaal: 045 – 560 25 61
  • Landgraaf: 14-045

’s Avonds of in het weekend:

  • Crisishulp Jeugd Zuid-Limburg: 043 – 604 5777
Zoek
Crisis

CRISISNUMMERS

Tijdens kantooruren:

  • Heerlen: 045 – 560 4004
  • Voerendaal: 045 – 567 7530
  • Landgraaf: 14-045

’s Avonds of in het weekend:

  • Crisishulp Jeugd Zuid-Limburg: 043 – 604 5777
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Geen kind tussen wal en schip

Het laatste jaar hebben we veel geleerd. We zijn in peuterspeelzalen en kinderopvang aan de slag gegaan en hebben veelvuldig kunnen sparren met in- en externe collega’s in zorg en onderwijs. Tijdens deze gesprekken kregen we veel vragen, maar ook signalen. Eén van de signalen die we opgepikt hebben, is dat er een gat lijkt te zijn tussen de Peuterspeelzaal+ en Kinderdagverblijf+ locaties waar JENS ondersteuning en (zware) behandelgroepen biedt.

Regulier of behandelgroep in Medisch Kinderdagverblijf?

Meerdere malen zagen we dat kinderen in reguliere opvang, en zelfs in de +-variant, toch net niet krijgen wat ze nodig hebben om de extra stap in hun ontwikkeling te kunnen zetten. Om stagnatie in de ontwikkeling van deze kinderen te voorkomen, belandden deze kinderen dan vaak in behandelgroepen.

Dilemma’s

Als kinderen eenmaal in een behandelgroep zitten, is het vaak lastig om weer terug te gaan naar een gewone peuterspeelzaal of kinderopvang. De behandeltrajecten duren een bepaalde tijd en meestal is het dan al bijna tijd om naar school te gaan. Daar komt bij dat we kinderen niet uit hun vertrouwde omgeving willen halen, tenzij dat echt noodzakelijk is. Dan zou het mooi zijn als we nog een extra tussenstap kunnen bieden, waarin we nog beter aan de behoefte van deze kinderen kunnen voldoen.

Mogelijkheden onderzoeken.

Daarom zijn we, geheel in JENS-stijl gaan zoeken naar een manier om het samen met onze partners anders te gaan doen. Waar, hoe en wat? Daar is geen kant en klare draaiboek voor en het vraagt zorgvuldige afwegingen. De komende maanden houden we u op de hoogte van de stappen die we gaan zetten. Een ding is wel al zeker: bij JENS is er altijd ontwikkeling. Bij de kinderen, maar ook bij onszelf!


Facebook
Twitter
LinkedIn