Crisis

CRISISNUMMERS

Tijdens kantooruren:

  • Heerlen: 045 – 560 4004
  • Voerendaal: 045 – 560 25 61
  • Landgraaf: 14-045

’s Avonds of in het weekend:

  • Crisishulp Jeugd Zuid-Limburg: 043 – 604 5777
Search
Crisis

CRISISNUMMERS

Tijdens kantooruren:

  • Heerlen: 045 – 560 4004
  • Voerendaal: 045 – 567 7530
  • Landgraaf: 14-045

’s Avonds of in het weekend:

  • Crisishulp Jeugd Zuid-Limburg: 043 – 604 5777
Search
Close this search box.

Ramadan verbindt jong en oud

Tijdens de Ramadan bezorgde jongerenwerker Jeffrey Sprenger samen met jongeren uit de buurt maar liefst 170 goedgevulde boodschappenpakketten aan hulpbehoevenden in de regio.

De Ramadan is een periode van vasten. Deze periode brengt mensen bij elkaar. Het staat symbool voor jezelf vervormen in deze heilige maand. Geef aandacht en liefde aan een ieder en wees van toegevoegde waarde. Jeffrey nam, samen met enkele jongeren, Zakia (Algemeen Maatschappelijk Werk Heuvelland) en Stichting Miftahh Al-Khayr het initiatief om boodschappen te bezorgen aan hulpbehoevenden in de regio.

Voordat men het wist waren de taken verdeeld en lag er een plan
Het doel was om 25 boodschappenpakketten samen te stellen en wekelijks te bezorgen. Iedereen nam een taak op zich; sponsoring, boodschappen doen, pakketten samenstellen en inpakken, routes uitstippelen, werving van vrijwilligers en contacten leggen. Er werd een crowd-funding gestart. Binnen de kortste keren was het doel van € 5000,- behaald.

Na verloop van tijd voegden islamitische supermarkten, heel veel jongeren en zelfs een pizzeria zich bij het initiatief. Wekelijks, soms dagelijks waren zij met tientallen in de weer voor elkaar. Door liefdevolle buurtbewoners werd een iftar (het moment waarop men mag eten) georganiseerd.

​​​​​​​De pilot was een zeer groot succes
Vanwege de grote hoeveelheid donaties, werd er zelfs een vijfde week toegevoegd aan het initiatief. Aan het einde van de Ramadan waren er maar liefst 170 goed gevulde boodschappenpakketten, kindercadeautjes, presentjes en basisbenodigdheden overhandigd aan elkaar en door elkaar.

Deze editie werd gezien als pilot. Het was al vanaf de eerste week een succesformule. Volgend jaar zijn de jongeren er week! Jong en oud, samen gaan we de verbinding aan.

En zoals men in het Arabisch verwoord: Insha Allah (als God het wil).

Facebook
Twitter
LinkedIn