Crisis

CRISISNUMMERS

Tijdens kantooruren:

  • Heerlen: 045 – 560 4004
  • Voerendaal: 045 – 560 25 61
  • Landgraaf: 14-045

’s Avonds of in het weekend:

  • Crisishulp Jeugd Zuid-Limburg: 043 – 604 5777
Search
Crisis

CRISISNUMMERS

Tijdens kantooruren:

  • Heerlen: 045 – 560 4004
  • Voerendaal: 045 – 567 7530
  • Landgraaf: 14-045

’s Avonds of in het weekend:

  • Crisishulp Jeugd Zuid-Limburg: 043 – 604 5777
Search
Close this search box.

Uitnodiging voor buitenexpositie WIJ…

WIJ kijken niet meer weg en WIJ nemen zelf de verantwoordelijkheid om huiselijk geweld en kindermishandeling bespreekbaar te maken en zo mede een bijdrage te leveren aan het doorbreken van de cirkel van geweld.

Kijk hier naar de korte film van een ervaringsdeskundige: : https://www.jeugdengezinparkstad-limburg.nl/images/20210320_WIJTips_VICKY.mp4 (30 seconden)

Uitnodiging voor buitenexpositie WIJ… en voor 2 webinars:

ouderenmishandeling in de thuissituatie en werkwijze en meerwaarde Veilig Thuis

Op 3 juni openen Jordy Clemens, wethouder gemeente Heerlen en Stephanie Leyenaar, een ervaringsdeskundige, de buitenexpositie WIJ…doorbreken de cirkel van geweld in Parkstad. Daarnaast lanceren wij op dat moment ook de HULPAPP.NL voor Parkstad, daar leest u op een later tijdstip meer over.

We weten nog niet hoe de coronasituatie op dat moment is. Daarom kiezen we voor een beperkte openingsceremonie die we ook filmen, zodat anderen het zo snel mogelijk daarna terug kunnen kijken.

De expositie vertelt verhalen van mensen die met geweld te maken hebben gehad. Hierdoor ziet u dat het iedereen kan overkomen. Als aanvulling op de expositie kunt u zich gratis inschrijven voor 2 webinars (klik op de link voor meer informatie):
1) Ouderenmishandeling in de thuissituatie 10 juni om 10.30-11.15 uur. Jo Linders, voorlichter van seniorenorganisatie KBO, geeft het webinar. U hoort van hem verschillende feiten over ouderenmishandeling en de mogelijkheden om dat probleem te herkennen en te voorkomen.

2) Werkwijze en meerwaarde Veilig Thuis 8 juni 15.00-16.00 uur, gegeven door Mandy God en Susanne Dreuw, medewerkers van Veilig Thuis ()

U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen met in de onderwerp-regel KBO-ouderenmishandeling en/of Veilig Thuis burgers. Er is sprake van maximum aantal deelnemers.
Het enige dat u nodig heeft om de webinars te kunnen volgen is een goede internetverbinding.

U kunt de buitenexpositie WIJ…doorbreken de cirkel van geweld bezoeken van 4 juni tot 24 juni op het van Grunsvenplein (bij het theater in Heerlen). De tentoonstelling hoort bij de regionale aanpak van huiselijk geweld en kindermishandeling in de regio Parkstad. Neem een kijkje en maak het verschil! Preview naar de foto’s

De expositie WIJ…doorbreken de cirkel van geweld kwam tot stand dankzij de samenwerking tussen het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, het landelijke programma Geweld hoort Nergens Thuis en de regio Parkstad en is gemaakt door de Stichting Open Mind.

Facebook
Twitter
LinkedIn