Crisis

CRISISNUMMERS

Tijdens kantooruren:

  • Heerlen: 045 – 560 4004
  • Voerendaal: 045 – 560 25 61
  • Landgraaf: 14-045

’s Avonds of in het weekend:

  • Crisishulp Jeugd Zuid-Limburg: 043 – 604 5777
Zoek
Crisis

CRISISNUMMERS

Tijdens kantooruren:

  • Heerlen: 045 – 560 4004
  • Voerendaal: 045 – 567 7530
  • Landgraaf: 14-045

’s Avonds of in het weekend:

  • Crisishulp Jeugd Zuid-Limburg: 043 – 604 5777
Zoek
Sluit dit zoekvak.

JENS als voorbeeld


Dat JENS vernieuwend bezig is en het anders doet, valt op. Ook in de rest van Nederland. In maart verscheen JENS niet alleen in een kamerbrief over goede initiatieven over de lastenverlichting in de Jeugdzorg. Ook verscheen er een uitgebreid artikel op de website ‘Inkoop Sociaal domein’.

Lastenverlichting in de zorg

Staatssecretaris Paul Blokhuis stuurde op 1 maart een brief naar de Tweede Kamer met daarin voorbeelden van goede voorbeelden van lastenverlichting in de Jeugdzorg. JENS en het werken zonder tijdschrijven is één van de voorbeelden die in deze brief benoemd werd.

Lees hier de brief aan de Tweede Kamer met alle voorbeelden.

Praktijkverhaal Jens: duurzame kwaliteitsverbetering jeugdhulp


In het artikel op de website Inkoop Sociaal vertellen Sven Balk (directeur), Ankie Pihler (manager transformatie) en Astrid Pistorius (zorginkoper) over het ontstaan van JENS, de uitdagingen die zij tegenkwamen en hoe zij gezamenlijk met alle stakeholders invulling hebben gegeven aan de transformatieopgave.

Sven benoemt daarnaast dat deelname aan een dergelijke coöperatie ook een beetje in het DNA van een organisatie moet zitten. “Je moet partijen hebben die lef hebben om in dit construct te stappen. Het is niet niks om dit op deze manier te gaan doen. Je weet niet wat er op je af gaat komen.”

Lees hier het hele verhaal over JENS.

Facebook
Twitter
LinkedIn